Beste geluid in jouw auto met actieve subwoofers

actieve subwoofer

Een vaak gehoorde klacht is dat muziek luisteren in de auto helemaal niet leuk is. De geluidskwaliteit is niet goed genoeg en het grootste deel van het geluid valt vaak weg in het geruis van de rijdende auto. Met tegenzin in de auto stappen is onnodig, je kunt van je auto namelijk ook een rijdende discotheek maken en dat kan al met een paar simpele aanpassingen zoals het toevoegen van actieve subwoofers.

Wat zijn subwoofers

In veel muziek komt lekker veel bas voor, dit geldt zeker voor moderne Electronic Dance Music, maar ook voor de meeste hedendaagse popnummers. Wanneer je speakers de details in de lage frequenties niet goed kunnen weergeven, dan ervaar jij de muziek als erg rommelig, terwijl deze niet zo bedoeld is. Zeker wanneer je je in een kleine ruimte bevindt, zoals een auto, geeft dit een frustrerende muziekbeleving. Een subwoofer is altijd al een essentieel onderdeel van een goede geluidsopstelling geweest, of dit nu in je auto of in je woonkamer is. In de basis zijn subwoofers gewoon speakers, met als verschil met reguliere speakers dat zij alleen de lage frequenties produceren, de bassen dus. Welk frequentiebereik dat is, hangt van het model subwoofer af, maar de meesten geven een bereik tussen de 60 en 250 Hertz goed weer.

Actieve of passieve subwoofers

Het aansturen van subwoofers gaat gepaard met een behoorlijk vermogen. Dit ligt hoger dan bij gewone speakers, omdat het produceren van laag basgeluid veel meer luchtverplaatsing en dus kracht vereist. Daarom hebben veel subwoofers hun eigen ingebouwde versterker. Wanneer je subwoofers een eigen versterker hebben, noem je het actieve subwoofers.

Eerst horen dan kopen

Zoals alle audio-apparaten komen ook actieve subwoofers in verschillende soorten en maten. Ook kun je kiezen uit actieve subwoofers uit diverse prijsklassen. Wil je het verschil tussen verschillende audio-installaties met actieve subwoofers eerst horen voordat je tot aankoop overgaat? Dat is een logische wens en in veel gevallen kun je in de winkel ook naar dat verschil komen luisteren. Ook kun je dan meteen al je vragen stellen wat betreft het inbouwen van actieve subwoofers in jouw auto.

Actieve subwoofers laten inbouwen

Wanneer je opkijkt tegen het zelf moeten inbouwen van deze gloednieuwe toevoeging aan de audio-installatie in jouw auto, dan kun je ook gebruik maken van de inbouwservice. Dan worden de actieve subwoofers geplaatst door monteurs met veel ervaring in het inbouwen van audio-installaties. Zo voorkom je natuurlijk dat er iets mis gaat bij het zelf inbouwen, waardoor je actieve subwoofers alsnog niet kunnen bijdragen aan de bevredigende geluidskwaliteit die je wil bereiken in jouw auto.