Tattoo Purmerend

tattoo Purmerend

Steeds meer mensen hebben of overwegen een tatoeage. Vroeger waren het misschien alleen maar mannen van een bepaalde leeftijd die er eentje hadden, vaak met een maritieme achtergrond, maar vandaag de dag zie je onder alle lagen van de bevolking terug. Van jonge meisjes die er eentje laten zetten om hun eerste reis met haar vrienden voor eeuwige te herinneren, mensen die hun liefde voor hun partner willen vastleggen op hun lichaam en iedereen hier tussenin. Het is ook steeds makkelijker om gewoon een shop binnen te lopen, want je vindt ze overal in Nederland. Dus of je nu een tattoo in Purmerend, Almere, Groningen, Den Haag of in Culemborg wilt laten zetten, het is allemaal mogelijk.

Wat voor tattoo wil je?

De eerste stap is natuurlijk om te bedenken wat je precies wilt. Wil je een bepaalde vorm, een tekst die van belang voor je is, een tatoeage van je favoriete superheld, een portret van een geliefde of toch iets anders? De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast kan je er voor kiezen om de tatoeage gewoon in het zwart te laten zetten of je pakt uit met kleur. Het is maar net wat je mooi vindt. Geen enkele tattoo wordt ook hetzelfde, dus je hebt altijd iets unieks op je lichaam.

Op welke plek?

Als je eenmaal weet wat je wilt, omdat je bijvoorbeeld een plaatje op Pinterest hebt gezien, omdat je ooit iemand op televisie met dezelfde tatoeage hebt gezien of omdat je beste vriend(in) dezelfde tattoo heeft, moet je gaan beslissen waar je hem wilt laten zetten. Ga je voor een plek die goed te bedekken valt, bijvoorbeeld je bovenbeen of buik, omdat dat nu eenmaal beter is voor tijdens je werk? Of kies je voor een tatoeage op een prominente plek, zoals in je nek of op je onderarm? Het kan namelijk allemaal. Overleg wel altijd even met de tatoeƫerder, zeker als het je eerste tattoo is, zodat hij je misschien een goede plek kan adviseren, afhankelijk van je leefstijl.

Doet het zeer?

We hebben het nu gehad over wat je precies wilt en waar, maar nog niet over de waarom vraag. Want waarom zou je jezelf willen versieren met een tatoeage? En doet dat niet ontzettend veel pijn? Als antwoord op deze laatste vraag: dat hangt heel erg van de persoon, en de plek waar je hem laat zetten, af. Soms kan je er eentje laten zetten, waar je niks van voelt en op andere keren kan het misschien iets pijnlijker zijn. Dus daar is niet een algemeen iets over te zeggen. En dan de waarom-vraag. Waarom wil je een tatoeage? Daar zijn heel veel mogelijke antwoorden op. Het kan een eerbetoon zijn, als versiering, om iets van je lichaam waar je minder content mee bent ietwat te verhullen, als verwerking van een gebeurtenis et cetera. Kortom, er zijn redenen genoeg om te kiezen om een tatoeage te laten zetten. Of misschien ben je wel meer iemand voor een piercing. Dat kan natuurlijk ook.