Een kast op maat laten maken

Kast op maat

Kasten zijn een zeer belangrijk deel van je huis, er is waarschijnlijk wel een kast in elke kamer van je huis. Kasten zijn natuurlijk uitermate handig voor het opruimen en opbergen van je spullen. Een kast die bij jouw wensen aansluit, helpt met je huis opgeruimd en geordend houden. Een mooie kast kan daarnaast ook prachtig staan in een kamer. Omdat kasten zo’n belangrijke rol in je huis spelen is een kast op maat laten maken een heel slim idee. Zo weet je zeker dat je kast exact in je huis past en er precies uit ziet zoals jij het mooi vindt!

De oplossing voor lastige ruimtes

Een standaard kast kopen is heel makkelijk, maar vaak klopt de kast net niet met je huis. De kast is te groot of juist te klein of de opbergruimte voldoet niet aan je wensen. Als je een kast op maat laat maken zijn deze problemen voorbij. Vooral als je rare hoekjes of scheve muren hebt, is een op maat gemaakte kast ideaal. Ook voor zolderkamers, bergruimtes en kinderkamers zijn op maat gemaakte kasten de oplossing. Door de exact afmetingen van de van de kast op te meten zal de kast altijd perfect passen, zonder uit te steken.

Veel keuze voor design

Met een op maat gemaakte kast heb je het voordeel dat je zelf je kast kan ontwerpen. Zo heeft jouw kast jouw ideale design. Je kan zelf de kleur kiezen die het beste bij de kamer past, maar bijvoorbeeld ook jouw favoriete soort deuren uitkiezen! Zo kan je denken aan schuifdeuren of draaideuren. Verder kan je ook de binnenkant en de opbergruimte zelf indelen. Wil je liever planken, kledingrekken of juist lades? Of toch liever een combinatie van alle drie? Tevens kan je nog denken aan kast verlichting om de kast nog meer luxe te geven of aan andere kastaccessoires zoals spiegels en schoenenrekken. Mix en match de mooiste elementen samen tot jouw droomkast die perfect bij jouw interieur past.

Een op maat gemaakte kast kopen

Net zoals een standaard kast kopen, gaat het kopen van een op maat gemaakte kast erg makkelijk. Veel kasten- en meubelwinkels hebben de optie om zelf een kast te ontwerpen. Er is ook de optie om volledig online je kast te ontwerpen! Voor inspiratie kan je langsgaan bij een woonboulevard om je te helpen je kast vorm te geven.