Aannemer Friesland

aannemer-friesland

Zoek je toevallig een aannemer in Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland of ergens anders in Nederland? Dan zal je er snel eentje vinden, want er zijn inmiddels ontelbaar veel aannemers te vinden. En dat is niet zonder reden. Want bij vrijwel elk gebouw dat gebouw wordt, speelt een aannemersbedrijf een zeer grote rol. Zij begeleiden als het ware het hele bouwproject en zorgen ervoor dat alles goed gaat. Het maakt hierbij niet uit wat voor partij je zelf bent, of je nu als particulier of uit zakelijk oogpunt iets wilt laten bouwen.

Het bouwproject

Misschien droom je er al je hele leven van om je eigen huis te bouwen. Of misschien ben je een winkeleigenaar en wil je ergens een nieuwe winkel uit de grond stampen. Of je bent hoort bij een overheidsinstantie die een nieuw zwembad wilt laten bouwen. Wat of wie je ook bent, als je wilt bouwen, zal je waarschijnlijk met een aannemer in zee gaan. Als klant klop je bij hem aan en bespreek je wat je plannen zijn. Op deze manier komen jullie er achter wat jullie voor elkander kunnen beteken. Als deze gesprekken uiteindelijk vruchtbaar blijken te zijn, rolt hier een contract uit tussen de aannemer en de klant.

Het begin

Dit contract kan gezien worden als het beginpunt van het bouwproces. In dit contract staat o.a. wat er gebouwd dient te worden, wanneer het af moet zijn en hoeveel dit alles dan wel niet moet gaan kosten. Het is de blauwdruk voor het bouwwerk, of in ieder geval zijn het de grote lijnen. Daarna kan er gekeken worden naar het specifieke ontwerp. Misschien heeft de klant al een bouwtekening gemaakt of door een architect laten maken. Dat scheelt. Maar misschien is deze bouwtekening er nog helemaal niet. In dat geval zal de aannemer contact moeten opnemen met een architect of architectenbureau.

Bouwen maar

Als hier uiteindelijk een bouwontwerp is uitgerold waar ook de klant achterstaat, kan het echte bouwen eindelijk beginnen. Het inhuren van bouwvakkers en eventuele onderaannemers is dan de volgende stap die de aannemer, die te allen tijde de verantwoordelijkheid draagt over het gehele bouwproject, zal moeten nemen. Een onderaannemer is een bedrijf met specifieke (bouw)kennis, bijvoorbeeld over het leggen van vloeren, schilderen, funderingen et cetera. Zij mogen dan hun eigen expertise gebruiken om een deel van het bouwproject te voltooien. Op deze manier wordt het eindresultaat zo goed mogelijk en kan de aannemer zich bezighouden met het project in zijn geheel.