Boekhouding ZZP Apeldoorn

Boekhouding ZZP Apeldoorn

Doe jij je boekhouding zelf of besteed je dit uit aan een boekhouder? Het is zeer begrijpelijk als je dit laatste doet, want een boekhouding ZZP in Apeldoorn of waar dan ook in Nederland bijhouden, is nu niet bepaald leuk werk. En er gaat toch wel redelijk wat tijd in zitten als je het allemaal zelf moet doen. Tijd die je ook had kunnen besteden aan daadwerkelijk werk verzetten voor je eigen bedrijf of voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Daarom besteden veel ZZP’ers hun boekhouding dus uit aan een boekhouder.

Verkoopfacturen

Begrijpelijk dus, omdat je op deze manier veel tijd overhoudt voor leukere en winstgevendere zaken. Maar waarom vinden veel mensen boekhouding niet leuk om te doen en waarom gaat er toch zoveel tijd in zitten? Omdat het je gehele financiële administratie is van je bedrijf. Dat is dus niet niks. Uiteraard is niet elke administratie hetzelfde, maar er zijn toch wel een aantal zaken die in elke boekhouding terug te vinden zijn. In elke administratie staan bijvoorbeeld alle facturen die je naar je klanten hebt gestuurd. Dit kunnen facturen zijn alle werkzaamheden die jij verricht hebt voor een klant, bijvoorbeeld opdrachten, klussen, adviezen die je hebt gegeven en dat soort dingen meer.

Inkoopfacturen

En in een boekhouding vind je ook, als er eens iets gecorrigeerd moet worden, al je creditfacturen. Daarnaast staan in alle boekhoudingen ook alle ontvangen facturen. Dit kunnen spullen zijn die je nodig hebt voor je bedrijf, ingrediënten, lunchkosten et cetera. Alles wat jij koopt voor je bedrijf en waar je bonnetjes en/of facturen van hebt, vind je dus terug in een boekhouding. Door dit alles bij te houden, kan je heel eenvoudig zien hoe het financieel met je bedrijfje gaat en of je dus gezond bent. Een winst- en verliesrekening is op deze manier dus snel gemaakt.

Wat staat er nog meer in een boekhouding?

Maar er staan nog veel meer zaken in een boekhouding. Heb je dure spullen gekocht en moet je deze over meerdere jaren afschrijven? Dan vind je deze spullen en afschrijvingen allemaal terug in de boekhouding. Er zijn ook bepaalde programma’s die je een hoop tijd uit handen nemen. Zo kan je in een oogopslag bepaalde informatie terugvinden die je bijvoorbeeld nodig hebt voor je BTW-aangiftes, inkomstenbelasting et cetera. Dus het belangrijk om even na te gaan of het voor jou handig is om je boekhouding uit handen te geven aan een boekhouder of dat je het toch liever allemaal zelf doet. Maar bedenk wel dat, waar je ook voor kiest, je zelf altijd verantwoordelijk bent en blijft voor de juistheid van je boekhouding.