Vietnamese gerechten Rotterdam

Vietnamese gerechten

Ga jij op reis naar Vietnam? Dan wil je je vast inlezen over de Vietnamese keuken! Of misschien ben je al super fan van deze keuken. In beide gevallen ben je misschien op zoek naar extra informatie over het reilen en zeilen binnen de Vietnamese keuken. Maar voor de echte ervaring is het natuurlijk het beste om het te gaan proberen. Probeer het bijvoorbeeld uit bij Vietnamese gerechten Rotterdam.

De Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken is een Aziatische keuken. Hierbij spelen rijst, noedels en soep de hoofdrol in bijna elk gerecht. De keuken staat niet per se bekend om zijn pittigheid, hoewel er veel gebruik wordt gemaakt van kruiden en specerijen. Daarbij moet je dan meer denken aan smaken als munt, citroengras en koriander. Ook wordt veel gebruik gemaakt van rode peper, limoen en natuurlijk knoflook. Het bekendste Vietnamese gerecht is misschien wel ‘pho’. Pho is een noedelsoep waar meestal ook vlees, vis of groenten in verwerkt zijn. Pho is in Vietnam op zeer veel plekken en op alle momenten van de dag verkrijgbaar. Het is, zogezegd, altijd wel tijd voor Pho. Heerlijk toch?

Rijst

Naast noedels is rijst ook een belangrijk basis ingrediënt in Vietnamees eten. Men eet dit dan ook in zeer veel verschillende vormen en maten. Wist je trouwens dat sommige noedels ook van rijst gemaakt zijn? Dit zijn de zogenaamde rijstnoedels die je ook in de supermarkt kunt kopen. In feite wordt rijst standaard geserveerd bij gerechten van bijvoorbeeld vlees, vis of groente. Dit kan een heel kleverige rijst zijn, maar ook gebakken rijst is erg populair. Gebakken rijst wordt ook weer gecombineerd met vis, vlees of groenten. Het is niet zo vreemd dat rijst zo’n populair gerecht is in de Vietnamese keuken. Het is daar volop beschikbaar en vrij goedkoop, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Een beetje zoals brood bij ons misschien.

Verder

Een ander belangrijk element uit de Vietnamese keuken dat genoemd moet worden is natuurlijk de Vietnamese loempia. Deze niet te versmaden snack heeft zelfs in Nederland een grote bekendheid gekregen. Het is een typisch Vietnamees verschijnsel dat twee verschillende uitvoeringen kent. Zo zijn er de gefrituurde loempia’s, gevuld met groenten en/of vlees. Daarnaast zijn er ook verse loempia’s, in Nederland misschien beter bekend als spring rolls. Deze worden van rijstbladeren gemaakt die vervolgens gevuld worden met verse groenten of noedels en vervolgens gedipt worden in een pittige sojasaus of vissaus. Smullen hoor! Zorg alleen voordat je naar Vietnam vertrekt dat je alvast oefent met stokjes te eten. Dat is daar namelijk gebruikelijk. En wanneer je dit niet kunt, wordt een grote smeerboel!