Marketing vacatures

Marketing vacatures

Marketing heeft alles te maken wat een bedrijf doet om de verkoop van diens producten en diensten voort te stuwen. Hierbij kun je denken aan het maken van reclames. Maar tegenwoordig is marketing ook veel gericht op het internet. Het gaat dan om aanwezig zijn op social media, maar ook ervoor zorgen dat je vindbaar bent op internet. En dat is soms moeilijker dan je denkt. Ben jij een marketing professional op zoek naar marketing vacatures? Dan zijn er verschillende manieren waarop je naar werk kunt zoeken.

Baanzoekers in de marketing

Omdat marketing tegenwoordig zo belangrijk is voor bedrijven, zijn er ontzettend veel banen in te vinden. Tegelijkertijd zijn er ook steeds meer mensen die ervoor gestudeerd hebben en net als jij op zoek zijn naar een baan. Hoe kun je de zoektocht naar een marketing baan nu het beste aanpakken? Je kunt daar eigenlijk al mee beginnen tijdens je studie, door een relevante bijbaan te zoeken. Op die manier loop je voordat je afgestudeerd bent al voor op je medestudenten. Daarbij is het belangrijk om bij de les te blijven. Zorg dus dat jij je schoolt in de dingen die momenteel belangrijk zijn. Dat kan bijvoorbeeld programmeren zijn of het aanleren van capaciteiten in visuele ondersteuning. Hoe meer capaciteiten jij hebt, hoe aantrekkelijker jij wordt voor toekomstige werknemers. Daarnaast is het hebben van een relevant netwerk belangrijker dan ooit. Zorg dus dat die banen die jij naast je studie hebt de juiste contacten opleveren en blijf daarmee in contact.

CV

Wat ook enorm belangrijk is, is het hebben van een goed CV. En dan gaat het niet alleen om de inhoud. Tegenwoordig wordt er enorm geconcurreerd met verschillende soorten CV. Zorg dus dat die van jou in het oog springt bij je potentiële werkgever. Een goede CV ziet er verzorgd en netjes uit en is goed leesbaar. Daarnaast kun je nadenken over creatieve vormen ervan. Zo kun je een QR code met een link naar een filmpje toevoegen waarin jij jezelf aan je potentiële werkgever voorstelt. Of wat dacht je van mooie graphics om je vaardigheden weer te geven? Veel overzichtelijker dan een hele lap tekst, toch!

In het oog springen

Het is dus belangrijk dat jij uit het oog springt. En het leuke van marketing is dat je met jouw sollicitatie en CV al meteen kunt laten zien wat je in huis hebt. Heb jij een origineel CV of een goed verzorgde brief, dan laat je aan de werkgever zien dat jij begrijpt wat er nodig is om een boodschap goed uit over te laten komen. Juist voor banen in de marketing is het dus heel belangrijk om goed over de vormgeving na te denken. Zet jezelf dus als ‘merk’ neer. Veel succes!