Gratis online opslag

gratis online opslag

Heb jij je passie voor fotografie herontdekt, of bewaar je veel muziek- en videobestanden op je computer? Dan zal je binnenkort snel tegen het limiet van jouw opslagruimte gaan aanlopen, als dat niet al is gebeurd. Het hebben van een gratis online opslag is dan ook absoluut geen overbodige luxe.

Online opslag is veilig en overal toegankelijk

Behalve dat het je veel ruimte op je lokale schijven kan schelen, heeft een gratis online opslag service ook als voordeel dat je je bestanden veilig kan houden. Wanneer je computer dan onverhoopt stuk gaat of zelfs gestolen wordt, raak je in ieder geval niet je waardevolle bestanden kwijt. Daarnaast kun je ook makkelijk bij je bestanden wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent of op een feestje even snel iets wil laten zien op je telefoon of tablet. Je logt simpelweg in op je gratis online opslag en je kunt gemakkelijk door je bestanden browsen.

Is een gratis online opslag wel veilig genoeg?

Door allerlei horrorverhalen uit het verleden zijn veel mensen bang dat online opslag niet veilig genoeg is. Zo zouden je bestanden zomaar op straat kunnen komen te liggen door datalekken of kan de server waar jij jouw gratis online opslag gebruikt tijdelijk niet meer bereikbaar zijn door aanvallen van hackers. Hoewel cybercriminaliteit nog steeds voorkomt, is het vandaag de dag zeer veilig om gebruik te maken van een gratis online opslag dienst. De beste online clouddiensten zijn vrijwel onmogelijk om te kraken en worden bovendien continu geüpdatet met nieuwe veiligheidsmaatregelen, in tegenstelling tot de meeste computers en laptops. Hoogstwaarschijnlijk is het hebben van een online back-up van jouw bestanden via een gratis online opslag nog veiliger dan op je eigen lokale harde schijf van je computer.

Gratis online opslag iets voor jou?

Of het gebruik van een gratis online opslag de beste methode voor jou is hangt af van een aantal factoren zoals de hoeveelheid bestanden die je wil opslaan en de snelheid van jouw internetverbinding. Gratis online opslag heeft namelijk meestal een limiet van rond de 5 gigabyte. Ga je daaroverheen dan moet je een abonnement aanschaffen.  En wanneer je gebruik maakt van een trage of onbetrouwbare internetverbinding kan het voorkomen dat je tijdelijk niet of héél traag bij je bestanden kunt komen. Dat is natuurlijk enorm onhandig wanneer je even snel iets wil laten zien en het dan niet lukt. Overigens is het aanschaffen van een snelle internetverbinding wanneer je die nog niet hebt sowieso een goed idee en het hoeft helemaal niet duur te zijn. Zeker wanneer je door gebruik te maken van gratis online opslag kunt besparen op de aanschaf van dure lokale schijven of een NAS-systeem. Ben je er toch nog niet helemaal uit of je jouw bestanden voortaan online gaat opslaan? Gratis online opslag kost je helemaal niks, dus je kunt het gewoon eens een tijdje uitproberen!