Alles wat je moet weten over het aanschaffen van een tweedehands auto

Occasions Heemskerk

Als je opzoek bent naar een tweedehands auto dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kan kiezen om een Occasions Heemskerk te kopen bij een professioneel autobedrijf dat handelt in auto’s, een dealer of een privé persoon. Op internet kan je vele sites vinden waarop auto’s te koop worden aangeboden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de aanschaf van een occasion.

Hoe kies je je occasion uit

Om te beginnen maak je voor jezelf een lijstje met wat je belangrijk vind aan een auto. Wil je bijvoorbeeld een stadsauto, een station, hoe oud mag de auto zijn, wat wil je maximaal betalen voor de auto, hoeveel kilometers mag hij gereden hebben en welke brandstof geef je de voorkeur aan. Je kan daarnaast op de website van het RDW checken of de kilometerstand logisch is en wanneer de APK verloopt. Op de site van de Belastingdienst kan je uitrekenen hoeveel wegenbelasting je moet gaan betalen.

Waar let je op bij het kopen van een tweedehands auto

Om te beginnen let je erop of er geen olie of andere vloeistoffen lekken. Als het motorblok is schoongespoten dan kan je alsnog proberen te voelen met je hand of er geen druppels ergens onderaan hangen. Ook kijk je of er geen vloeistof of vet te zien is aan de binnenzijde van de wielen. Hiervoor draai je de wielen naar buiten. Dan ga je kijken of er geen roest te zien is op de meest bekende plekken. Dit zijn de dorpels, voor de voorstoelen onder de vloermatten, onder het reservewiel en bij de wielkasten. Daarnaast check je of alle kabels in een goede staat zijn en niet versleten zijn. Ook vraag je na wanneer de distributieriem en waterpomp zijn vervangen. Als laatste let je erop of de motor ritmisch draait zowel stationair als tijdens het rijden met verschillende snelheden. Let er dan ook gelijk op of de auto niet naar een kant wegtrekt, maar rechtdoor rijd als je het stuur loslaat.