Restaurant Spijkenisse

Restaurant Spijkenisse

Wil je weer eens lekker uit eten in een restaurant in Spijkenisse of ergens anders in het land? Dat snappen we. Het is namelijk altijd erg leuk om een nieuw tentje uit te testen, om er lekker te eten en te drinken en om je te laten verrassend door de sfeer, de bediening en natuurlijk door wat je voorgeschoteld krijgt. En houd je toevallig van sushi? Dan zijn er vandaag de dag ook genoeg opties om je in je behoefte naar dit Japanse gerecht te voorzien. Maar naast sushi kan je in een sushi-restaurant nog veel meer lekkere dingen bestellen.

Poké bowl

Maar wat kan je dan nog allemaal meer bestellen in een sushi-restaurant? Wat denk je van een heerlijke poké bowl. Dit is een kom met allemaal lekkere dingen, zoals sushirijst, avocado, ingelegde radijsjes, verse groentes, zalm, tonijn, garnalen, kip en nog veel meer. Het leuke aan zo’n bowl is dat je hem helemaal naar wens kan samenstellen met allerlei verschillend ingrediënten, toppings en dressings. Qua dressings kan je denken aan sausjes op basis van sojasaus, maar tegenwoordig ook bijvoorbeeld verschillende mayonaises, van spicy mayo tot aan wasabi-mayonaise.

Of ga je toch voor noedels?

Daarnaast kan je in een sushi-restaurant ook vaak gewoon lekkere salades bestellen, yakitori spiesjes, kippenpasteitjes die ook wel gyoza genoemd worden en nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk ramen noedel-gerecht met allemaal verse ingrediënten en een smaakvolle bouillon? Kortom, er is ook een hoop keuze voor mensen die misschien niet zo dol zijn op de smaak van zeewier, iets dat bij veel soorten sushi toch wel aanwezig is.

Sushi’s

Maar je kan natuurlijk ook ‘gewoon’ gaan voor sushi’s. Ook hierin zijn weer veel verschillende keuzes en mogelijkheden. Allereerst zijn daar de nigiri, bestaande uit rijst met een ingrediënt op de bovenkant. Dit kan een garnaal, een stuk omelet, avocado, tonijn, een stukje spicy chicken of iets anders zijn. Het ingrediënt op de bovenzijde en de rijst zelf worden bij elkaar gehouden door een kleine strook zeewier, waardoor het niet al te intens is om te eten, als je misschien niet zo’n zeewier liefhebber of liefhebster bent. Naast nigiri heb je ook sashimi, dat is alleen een rauw stukje vis, of maki, de variant waaraan je gelijk denkt als je denkt aan sushi. Namelijk de rolletjes zeewier met rijst en verschillende andere lekkere dingen. Of ga je liever voor een maki? Dit zijn een soort frietzakjes, gemaakt van zeewier, met weer allemaal verschillende opties qua inhoud. Er is dus keuze genoeg, dus probeer het allemaal eens uit.