Waar kun je Qigong in Alkmaar volgen?

Qiqong

Er zijn nog steeds veel mensen die niet weten wat Qigong precies is. Deze Oosterse trainingsmethode is echter bijzonder effectief, zeker voor mensen die veel stress ervaren, en dus mag hij best nog wat bekender worden.Bij deze praktijk kun je lessen Qigong in Alkmaar volgen. Deze lessen zijn er speciaal voor de beginner, want er zijn dus nog maar weinig mensen die reeds ervaring met Qigong hebben. In de wekelijkse lessen ga je aan de slag met de vloeiende bewegingen waar deze Chinese training bekend om staat. De lessen Qigong in Alkmaar doen veel mensen denken aan Tai Chi, tevens een Chinese beweegkunst. Er zijn ook redelijk veel raakvlakken, maar ook zeker verschillen. Wat deze zijn kunnen ze je vertellen als je je inschrijft voor de lessen. En uiteraard kun je een keer komen meedoen om te kijken of het misschien iets voor jou is.

Wat is het doel van de lessen Qigong in Alkmaar?

Het algemene doel van de vloeiende Qigong bewegingen is het bevorderen van de zogeheten chi in het lichaam. Dit wil zeggen dat je in een staat komt van balans, en van alerte ontspanning. Je kunt je als je de oefeningen vaak uitvoert beter concentreren, maar bent tegelijkertijd kalm en ontspannen. Je leer tijdens de lessen Qigong in Alkmaar je energetische kracht gebruiken in plaats van je spierkracht. Tussen deze twee zit een heel groot verschil, en veel mensen moet er dan ook heel erg aan wennen. Maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt en hoe je deze bijzondere bron van energie aanspreekt sta je ineens een stuk sterker, zowel fysiek als mentaal. Qigong in Alkmaar aanleren bij deze trainingen is iets voor jou als je het gevoel hebt dat het leven aan je voorbij flitst, dat je moeite hebt met het genieten van het moment en je constant aan het haasten bent. Qigong leert je namelijk te focussen op het moment, en innerlijke rust te vinden terwijl je omgeving misschien heel onrustig is. En dat kan iedereen wel gebruiken in onze drukke samenleving, niet?

Hoe kun je Qigong in Alkmaar volgen?

Er zijn verschillende manieren waarop je de lessen kunt volgen, namelijk in een korte cursus, een wekelijkse les of gewoon een losse workshop ter oriëntatie. Deze workshop kun je volgen om er achter te komen of Qigong iets voor jou is, maar ook met een groep collega’s tijdens een teamuitje. Het is een originele workshop die je kennis leert maken met een ander aspect van jezelf, namelijk het energetische aspect, en dit kan voor iedereen interessant zijn. Of je nu normaal gesproken een echte sportfanaat bent of juist liever lui op de bank plift, Qigong is er voor iedereen, ongeacht hoe fit je bent. Doordat je je energetische kracht gaat inzetten kun je het niet goed of fout doen, je kunt er alleen maar van genieten en leren met je aandacht in het hier en nu te zijn.