Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion

Occasions Sas van Gent

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen dan zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Je kan ervoor kiezen om je auto aan te schaffen bij een professioneel autobedrijf zoals Occasions Sas van Gent of je kiest ervoor om je auto aan te schaffen bij een particulier. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van een occasion.

Checkpunten bij de auto

Je moet er om te beginnen op letten of de auto geen roestvorming heeft. Bekende plekken waar roestvorming optreed zijn de dorpels(de rand onder de deuren), onder het reservewiel, bij de wielkasten en onder de vloermatten bij de bestuurder of passagiersstoel. Andere punten waar je op moet letten zijn of er geen rare geluiden uit de motor te horen zijn. Let hier op bij het rijden met verschillende snelheden en als de auto stationair draait. Het geluid moet ritmisch zijn zonder dat dit onderbroken wordt door een ander geluid. Dan moet je nog letten of er geen olie of andere vloeistoffen lekken uit het motorblok. Soms is het motorblok schoongespoten en dan valt dit moeilijker te controleren. In dat geval kan je met je hand voelen of er nergens druppels te voelen zijn. Als laatste kijk je of alle kabels in goede staat zijn en draai je de wielen om te kijken of hier ook geen vloeistof te zien is aan de binnenzijde. Op de website van het RDW kan je terug vinden of de auto teruggeroepen is naar de fabriek over de afgelopen jaren en of de kilometerstand logisch is.

Plekken om een tweedehands auto te kopen

Plekken waar je een occasion kan kopen zijn onder andere bij particulieren, dealers of garagebedrijven die in auto’s handelen. Deze auto’s kan je online terugvinden op verschillende websites of marktplaats. Je kan hier de informatie terugvinden zoals de onderhoudshistorie, het aantal kilometers, de prijs, het model, het bouwjaar en of er eventueel schade mee is gereden.